Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Hej helgkonsument: Pauline Högberg

Sångerskan och dj:n Pauline Högberg är flervåningsklubben Hornhusets nytillträdde kulturchef. I kväll, fredag, ska hon ha en showcase-after work med ett stort antal kvinnliga dj:s för att räta ut den skeva könsfördelningen i branschen.

Bästa helgfrukosten: Känns lite cheezy, men Pom och Flora, för de har ett så schyst koncept. Annars är det få saker som slår en frukost på sängen. Då äter jag knäckebröd med avokado, tomater och lök.

Äter budgetmiddag: Min pizzeria i Hjorthagen är riktigt bra. Är inte ett så stort pizzafan, men där beställer jag en spenatpizza utan fetaost och lägger till lök (”det här kommer jag bli retad för”). Och det går inte att beställa en sunkpizza som ovan utan vitlökssås.

Favoritdrink, vilken och var? En ”Kanon” på Tweed i Gamla stan. Det är en absint- och violdrink som de förnekar att de har, men som jag har druckit flera gånger.

Favoritplats jag besöker i helgen: Om jag lyckas ta mig bort från jobbet så kommer jag infinna mig bakom båset på klubben Backdoor. Och så kommer jag ta en lång promenad i Haga som jag avslutar i Fjärilshuset.

Favoritprodukt på apoteket: Nu kommer jag låta som en fjortis men Idominsalva. Blir så himla torr om läpparna under vintern.

En bra gå bort-present: En flaska vin, gärna riesling eller sancerre. Annars brukar jag köpa blommor efter hur jag upplever människor. Jag är benhård med florister, domderar och dikterar fram den bukett jag vill ha.

Det här köper jag i helgen: Kommer att lite surt köpa ett sl-kort. Tycker att det är trist att de har höjt priset.

Bästa helgutflykten: Det kanske låter lite konstigt, men att åka Nackabåten från Nybrokajen. Det är en fantastiskt fin färd som är gratis med sl-kort.

Umgås med i helgen: Min bästis, alla underbara kollegor på Hornhuset – och alla knäppa gäster och toksköna dj:s.

Gör jag mig av med i helgen: Ska faktiskt rensa min garderob, så alldeles för många kilo kläder ska säljas.

Det här lyssnar jag på i helgen: ”Vibes” av Hamza, som går på repeat nu. Det är en form av elektroniskt loopad reggaetonlåt. Annars har jag nyss dammat av Moby.

Det här önskar jag mig av helgen: Den här helgen önskar jag mig mycket skratt och lite extra cash eftersom det är slutet på januari. Och så önskar jag att mina tjejkompisar blir kära.

Så klär jag mig i helgen: I helgen kommer det vara lite sjuttiotalsvibe med en touch av nittiotal. Kan vara allt från tofsar på huvudet till hudfärgade läppar och sneakers.

Värsta skräcken inför helgen: Värsta skräcken är att glömma något sjukt viktigt, vilket jag ofta gör. Men annars försöker jag alltid fokusera på det positiva.

Pauline Högberg

 Ålder: 30 år.

Bor: Gärdet.

Aktuell: Nytillträdd kulturchef på Hornhuset.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.