Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 02:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/hemestrande-sjofarare-okar-trycket-pa-sjoraddningen/

STHLM

Hemestrande sjöfarare ökar trycket på Sjöräddningen

2 min 9 sek. Sjöräddarna Per Westerberg och Thomas Runholm vid Sjöräddningsstationen på Möja i Stockholms mellanskärgård har haft bråda dygn hela sommaren. Deras specialbyggda båt, som kan vända på en femöring och förflyttas i sidled, styrs med en joystick

Många hemestrande, nyblivna sjöfarare har ökat trycket på Sjöräddningen under sommaren. Även antalet ambulansuppdrag har ökat.

Möja räddningsstation har öppet dygnet runt, 30 frivilliga sjöräddare går i skift för att rädda liv och hjälpa till när motorer krånglar och båtar går på grund.

DN var var med under ett arbetspass.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.