Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 16:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/hemsjukvardens-bilar-hittade-utbranda/

STHLM

Hemsjukvårdens bilar hittade utbrända

Två av hemsjukvårdens bilar i Tyresö har hittats totalt utbrända. På ett tredje fordon hade en ruta krossats av en sten.

– Det här drabbar våra viktiga hembesök hos äldre. Nu i coronatider är det extra ansträngt, säger verksamhetschefen Carina Heed till lokaltidningen Mitt i.

Det var på måndagsmorgonen som personal på Bollmora vårdcentral i Tyresö upptäckte att två av deras tjänstebilar var totalförstörda av bränder, skriver Mitt i. Fordonen används för kunna att ta hand om patienter som vårdas hemifrån. 

Ett tredje fordon hade fått en ruta krossad med en sten. Även ett förråd som ligger i närheten förstördes delvis av bränderna.

Verksamhetschefen Carina Heed är bedrövad.

– Det är jättetråkigt. Hemsjukvården behöver alla bilar, vi delar ut viktiga mediciner. Vi har många äldre som väntar på insulin eller sin morgonmedicin, säger hon till tidningen.

Hon påpekar också att hemsjukvården är särskilt pressad under coronakrisen eftersom den medfört att man måste göra fler hembesök.

Händelsen är polisanmäld och rubriceras som skadegörelse.