Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Högerextrem grupp stoppade Prideparaden

Nazistgrupp stoppade Prideparaden i ungefär tio minuter.
Nazistgrupp stoppade Prideparaden i ungefär tio minuter. Foto: Emil Hammarström

Ett 15-tal personer från den högerextrema aktivistgruppen Nordisk Ungdom ställde sig framför Prideparaden i höjd med Stureparken på Östermalm för att hindra tåget från att passera.

Enligt DN:s fotograf Emil Hammarström blev det delvis våldsamt i samband med att polisen omringade gruppen och motade bort dem.

– Vid ett tillfälle brakade det loss och två personer började slåss. Polisen tryckte ner männen som störde paraden mot backen, säger han.

Prideparaden stod stilla i omkring tio minuter medan polisen jobbade för att få kontroll över situationen.

Polisen har avlägsnat männen från platsen men inte gripit någon.

– Brottsrubriceringen är ohörsamhet mot ordningsmakten och vi har avlägsnat personer från platsen enligt paragraf 13. Vad jag vet har ingen skadats, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Paraden i bilder: Tiotusentals i Pridetåget

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.