Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 21:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/hugo-ewald-aggkastaren-ar-fortfarande-inte-identifierad/

Sthlm i mitt hjärta

Hugo Ewald: Äggkastaren är fortfarande inte identifierad

Hornsgatan 23.30. 

Det är lördag igen och vi hänger på Pub Kloster som det för en gångs skull går att få plats på. Åsa och Fred beställer varsin burgare och jag och Johan förvånas över att de faktiskt bokstavligt talat har bordsservering. Inget barhäng här inte, alltså.

Ändå beger sig vår lilla grupp snart till Skatteskrapan för att spendera resten av kvällen och natten hos Åsa och Fred tillsammans med öl och Singstar. Vänner och bekanta kommer och går under kvällen och natten och det enda konstanta är rökpauserna som innebär långa hissresor upp och ned.

Under en av pauserna berättar Åsa att man i Skatteskrapan har problem med en äggkastare.

– Varför kastar denne typ ägg?, frågar jag, och Åsa berättar att personen som bor några våningar från marken verkar hata rökare och vill kasta ägg på alla som röker. 

Jag tycker att det låter som en konstig hobby och undrar varför personen har så mycket ägg hemma. Som på alarm landar då ett ägg på marken i närheten av platsen där vi står. Äggkastaren!


Någon skriker lite kaxigt glåpord åt personen, som tillsammans med en annan person står gömd bakom persienner i den nästan helt mörka lägenheten på tredje eller fjärde våningen. Efter pausen springer vi upp till vad vi tror är rätt våning och noterar namnen på personerna som kan ha varit den skyldiga. Men trots det är äggkastaren fortfarande inte identifierad.

Hugo Ewald är DN:s faktaredaktör och vill försöka lösa fler mysterier. Läs även hans texter om promenader genom Mälarhöjden och coronahäng över nätet.

Ämnen i artikeln

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt