Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 20:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/hundratals-platser-misstankt-forgiftade-men-resursbrist-sinkar-atgarder/

STHLM

Hundratals platser misstänkt förgiftade – men resursbrist sinkar åtgärder

Vid Edsbro masugn i Norrtälje uppmättes akuttoxiska värden av arsenik 2011. Sedan dess har inga saneringsåtgärder vidtagits.
Foto: Anette Nantell

Över hundra områden i Stockholms län misstänks vara så förorenade av giftiga ämnen att de innebär ”mycket stor risk för miljö eller hälsa”.

Trots farorna vittnar Länsstyrelsen och flera Stockholmskommuner om att de inte hinner se över alla områden. I dagens åtgärdstakt kommer regeringens miljömål inte att nås.

– Vi måste göra prioriteringar, säger Erik Blomqvist på Länsstyrelsen Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.