Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 09:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/husby-ett-ar-efter-kravallerna/

STHLM

Husby - ett år efter kravallerna

Bild 1 av 3 2014. Husbyborna Ali Abdo, 26 och Sabrin Nekach, 21, sörjer den bild av Husby som etsat sig fast. De beskriver ett område med stor sammanhållning och värme, där få förstör för den stora massan.
Foto: Hannes Holmström
Bild 2 av 3 2013. Det var Husbyborna själva som drabbades av kravallerna. Stora värden gick helt enkelt upp i rök och gjorde att vanliga människor valde att hålla sig inne.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 3 2014. Ali Abdo (till höger) arbetar som ungdomsvärd i Husby. Han ser hur de unga kämpar i skolan, att de förstått att det lönar sig att plugga. Och han gör vad han kan för att inspirera dem.
Foto: Hannes Holmström

I dag är det ett år sedan polisen sköt ihjäl en 69-åring man i Husby. Dödsskjutningen blev den tändande gnistan till de upplopp som kom att pågå under en vecka, spred sig till flera stadsdelar – och gav eko i hela världen.
Kravallerna kostade samhället drygt tio miljoner.
Men inte mycket har förändrats. Förutom att alla är på tå.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in