Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Husby träff ockuperat

Ett 30-tal personer har inlett en ockupation av lokalen Husby träff i protest mot en planerad flytt av mötesplatsverksamheten.

Husby Träff är en mötesplats med bland annat en lunchservering och datakafé som drivs av Röda korset. Flytten till en före detta kroglokal i närheten skulle ha påbörjats på måndagsmorgonen men fick avbrytas.

– Den nya lokalen är hälften så stor och inte ändamålsenlig och flytten kan skada det sociala och kulturella livet här, säger Basar Gerecci, en av organisatörerna, till DN.

Ockupationen, som går under namnet ”Husby kräver respekt”, är också en mer allmän protest mot vad man anser är en rad offentliga nedskärningar i området.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.