Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 03:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/hyresnamnden-far-jo-kritik-for-langa-vantetider/

STHLM

Hyresnämnden får JO-kritik för långa väntetider

– Det finns både vilja och avsikt att komma till rätta med de långa handläggningstiderna, säger Kjell E Johansson i Stockholms hyresnämnd.
– Det finns både vilja och avsikt att komma till rätta med de långa handläggningstiderna, säger Kjell E Johansson i Stockholms hyresnämnd. Foto: Nicklas Thegerström

Hyresnämnden i Stockholms väntetider är inte förenliga med kravet på skyndsam handläggning, menar Justitieombudsmannen. Under senare år har antal ärenden i nämnden ökat kraftigt.

– Detta skulle kunna lösas med ny lagstiftning, säger hyresrådet Kjell E. Johansson, en av åtta domare i Hyresnämnden i Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.