Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Hyresvärd bjuder flugoffer på krogen

Blomfluga.
Blomfluga. Foto: Hasse Holmberg/TT

En hyresgäst som på grund av fluginvasion inte kan äta eller förvara mat hemma får nu äta på restaurang tre gånger om dagen på hyresvärdens bekostnad.

En kraftig invasion av blomflugor gör att Simon Wallin bjuds på restaurang tre gånger om dagen av sin hyresvärd Botkyrkabyggen, skriver Hem & Hyra.

Blomflugorna i lägenheten är så många att det inte går att förvara mat eller äta där, vilket hyresvärden nu löst genom att betala för att Simon Wallin äter samtliga mål ute på lokal.

– Det har varit så många att jag måste sova med lampan tänd på nätterna. Annars kryper de i ansiktet. Och de sätter sig på Ipaden, mobilen och tv:n om jag sätter på dem, berättar han för tidningen.

Botkyrkabyggen har lokaliserat källan till fluginvasionen och jobbar nu med att sanera fastigheten.

– Det här är ett oacceptabelt problem, men det kan ta lite tid innan det är åtgärdat, säger Sara Thörn, kommunikatör på Botkyrkabyggen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.