Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 07:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ida-yttergren-ar-vi-vuxna-nu-skamtar-vi-med-skrackblandad-fortjusning/

STHLM

Ida Yttergren: ”Är vi vuxna nu?” skämtar vi med skräckblandad förtjusning

Sollentuna 18.34.

Rätta artikel

På perrongen vid Odenplan slår det mig hur sällan jag åker pendeltåg. Jag stirrar vilset på kartan över stationer, dubbelkollar spårnumren men känner mig ändå osäker när jag stiger in i tågvagnen som ska ta mig i riktning mot barndomsvännens nyköpta villa.

Tonårstjejer som hängt i centrum trängs med barnfamiljer på bussen från Sollentuna Centrum. Jag kliver av vid hållplatsen som omges av gröna ängar och några industribyggnader. 

På den lugna gatan i villaområdet ser jag på avstånd min väns man på en stege intill farstutrappan. Han tjoar glatt medan han skruvar i en ny lampa till utebelysningen. Min höggravida kompis kommer ut från köket när hon hör oss prata. 

Under rundvisningen berättar hon om hur de ska vänta med att renovera gästtoaletten men funderar på att bygga ut altanen redan till sommaren för att få kvällssol. Jag måste påminna mig om att jag inte är hemma hos någons föräldrar. 

Är vi vuxna nu? skämtar vi med skräckblandad förtjusning. När vi sörplar te i soffgruppen efter middagen har förortslugnet nått mig och jag börjar se charmen med villalivet. Det är oerhört mysigt, konstaterar jag. 

På vägen tillbaka på pendeln läser jag en gruppkonversation från ett annat kompisgäng. ”Kör vi Sthlm Brunch Club eller Greesy Spoon?” Snabbt kastas jag tillbaka till citylivet där allt är precis som vanligt. 

Ida Yttergren är ekonomireporter på DN och ser fram emot sommarens middagar i kvällssolen hos de nyblivna villaägarna.