Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-19 10:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/idag-stangs-roda-linjen-av-mellan-t-centralen-och-slussen/

STHLM

Röda linjen stängs av mellan T-centralen och Slussen

Den 1 juli stängs delar av röda linjen ner, därmed kommer inga tåg att passera mellan T-centralen och Slussen under två veckors tid. Detta beror på renoveringar av Söderströmsbron.

Stationen som berörs på röda linjen är Gamla stan, mellan T-centralen och Slussen där det alltså inte kommer att gå någon trafik fram till den 15 juli. Enligt SL kan det komma att bli oerhört trångt ombord på de tåg som fortfarande går.

För att undvika trängsel, uppmanar därför SL så många som möjligt att resa utanför rusningstid, och att använda alternativa resvägar.

De som är bundna till tunnelbanan hänvisas att byta till gröna linjen som fortfarande stannar vid Gamla stan. Annars kan man från Mariatorget färdas med tåg som kommer att gå i skytteltrafik mellan Slussen och Mariatorget.

Anledningen bakom avstängningen är att den 60 år gamla Söderströmsbrons balkar ska bytas ut mot rostfritt stål, som försäkrar att bron håller i ytterligare 120 år.

Även den gröna linjen påverkas just nu av störningar. Under perioden 24 juni - 17 augusti går det inga tåg mellan Globen och Gullmarsplan då man arbetar med att bygga ut tunnelbanan.

Man kan som alternativ åka tvärbanan som går mellan Gullmarsplan, Liljeholmen, Alvik, Sundbyberg och Solna centrum, även pendeltågen kommer att rulla som vanligt mellan Stockholms södra och Stockholm City.

Läs mer: Stockholmare: Så här blir din trafiksommar

Lär mer: Fridhemsplans t-banestation stänger i tre månader

Läs mer: Stationer på tvärbanan stängs av i 15 månader