Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 18:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ihallande-regn-oroar-experter-vi-har-aldrig-sett-en-sa-langvarig-hogintensiv-nederbord/

STHLM

Ihållande regn oroar experter: ”Vi har aldrig sett en så långvarig högintensiv nederbörd”

Hans och Stina Birkholz tittade på tv när vatten plötsligt trängde upp ur golvet i tv-rummet. De fick hinka vatten och skaffa en pump som gick på högvarv i ett par dygn för att rädda källaren från översvämning.
Hans och Stina Birkholz tittade på tv när vatten plötsligt trängde upp ur golvet i tv-rummet. De fick hinka vatten och skaffa en pump som gick på högvarv i ett par dygn för att rädda källaren från översvämning. Foto: Magnus Hallgren

En rad häftiga regn och skyfall har översvämmat Stockholmsregionen i vår. Men det är inte det värsta skyfallet som oroar experterna mest.

– Vi har aldrig haft ett nederbördstillfälle som sett ut som regnovädret 25-27 maj, vi kunde inte tro att konsekvenserna skulle bli så stora, säger Erik Karlsson, specialist på Stockholm vatten och avfall.

DN har varit med på inspektionen av en av de hundratals källare som svämmade över.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in