Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 07:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ihallande-regn-oroar-experter-vi-har-aldrig-sett-en-sa-langvarig-hogintensiv-nederbord/

STHLM

Ihållande regn oroar experter: ”Vi har aldrig sett en så långvarig högintensiv nederbörd”

Hans och Stina Birkholz tittade på tv när vatten plötsligt trängde upp ur golvet i tv-rummet. De fick hinka vatten och skaffa en pump som gick på högvarv i ett par dygn för att rädda källaren från översvämning.
Hans och Stina Birkholz tittade på tv när vatten plötsligt trängde upp ur golvet i tv-rummet. De fick hinka vatten och skaffa en pump som gick på högvarv i ett par dygn för att rädda källaren från översvämning. Foto: Magnus Hallgren

En rad häftiga regn och skyfall har översvämmat Stockholmsregionen i vår. Men det är inte det värsta skyfallet som oroar experterna mest.

– Vi har aldrig haft ett nederbördstillfälle som sett ut som regnovädret 25-27 maj, vi kunde inte tro att konsekvenserna skulle bli så stora, säger Erik Karlsson, specialist på Stockholm vatten och avfall.

DN har varit med på inspektionen av en av de hundratals källare som svämmade över.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.