Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Ilsken ekorre ockuperade badrum

Foto: AP
En 32-årig kvinna i Kista i nordvästra Stockholm upptäckte en ovälkommen gäst i sitt badrum på fredagseftermiddagen.

– Det var en ekorre som krupit in genom badrumsfönstret. Sedan fick han nog inget fäste för att ta sig ut eftersom det är kakel på väggarna, berättar hon för TT.

Efter att ha försökt locka ut ekorren med hjälp av jordnötssmör och nötter gav hon till slut upp och ringde polisen sent på fredagskvällen. Då fick hon rådet att om djuret var kvar på lördagen skulle hon ringa på nytt.

Under tiden blev ekorren både ilsknare och räddare.

– Han var ju helt vild och ville nästan attackera mig så jag vågade inte vara i badrummet så länge.

På lördagseftermiddagen ryckte räddningstjänsten ut och kunde placera ekorren i en låda och ta ut den. Men när ekorren släpptes fri utanför porten satte den direkt fart upp för husfasaden igen.

– Jag var tvungen att stänga fönstren för han var ju på väg in igen, säger kvinnan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.