Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 07:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/industribrand-i-kallhall-slackt/

STHLM

Industribrand i Kallhäll släckt

Branden på måndagsmorgonen.
Branden på måndagsmorgonen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Räddningstjänsten fick arbeta i ett drygt dygn mot den brand som rasade i en industribyggnad i Kallhäll i Järfälla. Men under måndagskvällen har man till slut kunnat släcka branden.

– Våra sista enheter kommer strax att lämna platsen, säger Joakim Tapper, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar till TT vid 22-tiden.

TT Text

Branden bröt ut under söndagskvällen och det var en kraftig rökutveckling från den stora industribyggnaden i Kallhäll. Räddningstjänsten fick angripa branden från två håll för att lyckas begränsa den.

Även under måndagen har räddningstjänsten fått vara på plats för att bekämpa lågorna.

Vid klockan 22 kunde räddningstjänsten alltså bekräfta att branden var släckt och att man nu började avveckla arbetet.

– Vi kommer att lämna över arbetet till väktare som får hålla koll på byggnaden under natten, säger Joakim Tapper.

I samband med det intensiva släckningsarbetet har en brandman fått uppsöka sjukhus med en ögonskada.

Den eldhärjade byggnaden är ungefär 250 meter lång och består av nio industrilokaler. Inuti fanns stora mängder brandfarligt och lättantändligt material, som oljelager och bildäck, vilket gjorde branden extra svårsläckt.

Eftersom byggnaden ligger i ett industriområde utan närliggande bostäder var det ingen fara för allmänheten.

Hur branden startade är ännu oklart.

Ämnen i artikeln

Järfälla
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt