Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 05:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/ingen-fragar-efter-mannen-i-kylrummet/

Foto: Lotta Härdelin
STHLM

Ingen frågar efter mannen i kylrummet

Rummet är kallt, naket och livlöst.

I Rättsmedicinalverkets kylrum ligger okända kroppar och väntar på att bli identifierade – för vissa blir vistelsen lång. Mannen med det rödlätta håret hittades död bredvid ett soprum för ett halvår sedan.

– Det är hemskt, det är någons anhörig som ligger där, säger polisen Peter Lindgren.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 7 Mannen hittades död på höger sida om soprummet i Enskede vid lunchtid en lördag i september.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 7 Det är inte klart hur länge mannen låg död bredvid soprummet innan han hittades.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 3 av 7 När kropparna förs till Rättsmedicinalverkets enhet i Stockholm lämnas de av vid ”intaget”. Där ligger de tills de har registrerats.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 7 Kropparna placeras på bårvagnar i ”intaget”.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 5 av 7 Rättsmedicinalverkets enhet i Stockholm genomför cirka 1.500 obduktioner varje år. En genomsnittlig obduktion tar ungefär en och en halv timme.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 6 av 7 På en whiteboardtavla i obduktionssalen noterar rättsläkarna hur mycket organen väger innan uppgifterna skrivs in i journalsystemet.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 7 av 7 Det är mycket ovanligt att kroppar blir liggande i över ett år på någon av Rättsmedicinalverkets enheter, som finns på flera orter i landet.
Foto: Lotta Härdelin