Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Inget klimatklot på Brunkebergstorg

Brunkebergstorg är ingen bra plats för ”Dome of visions” som fram till i höst står på KTH:s campus vid Valhallavägen.

Den klotformade byggnaden är en klimatbyggnad som fylls med olika aktiviteter – många med klimatet och klimathotet som tema.

Vad som ska hända med byggnaden i höst när det provisoriska bygglovet löper ut är oklart. Trafikkontoret och exploateringskontoret gör tummen ned för ett förslag från Moderaterna om att bygga upp den på Brunkebergstorg. Skälet är att den skulle stå i vägen för tillfälliga evenemang som staden vill använda torget till.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.