Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-17 20:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/insats-minskade-antalet-ungdomsran-vid-galleria/

STHLM

Insats minskade antalet ungdomsrån vid galleria

Personrån mot unga ökar. Men i Solna bestämde sig polisen och företagarna i Mall of Scandinavia för att agera och har i ett gemensamt projekt lyckats bryta den negativa trenden. På bilden Anders Djurestad, tf lokalpolisområdeschef och Sofia Rundström, centrumchef på Westfield Mall of Scandinavia.
Personrån mot unga ökar. Men i Solna bestämde sig polisen och företagarna i Mall of Scandinavia för att agera och har i ett gemensamt projekt lyckats bryta den negativa trenden. På bilden Anders Djurestad, tf lokalpolisområdeschef och Sofia Rundström, centrumchef på Westfield Mall of Scandinavia. Foto: Beatrice Lundborg

Antalet personrån mot unga eskalerade i Stockholm under 2019. Jämfört med 2018 rånades drygt 1.000 personer under 18 år – vilket är nästan en fördubbling jämfört med 2018. I Solna bestämde sig polisen och företagarna i Westfield Mall of Scandinavia för att agera.

– Vi har lyckats bryta den negativa trenden. Nu gäller det att hålla i, säger Anders Djurestad, tf lokalpolisområdeschef.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in