Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 09:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/insats-minskade-antalet-ungdomsran-vid-galleria/

STHLM

Insats minskade antalet ungdomsrån vid galleria

Personrån mot unga ökar. Men i Solna bestämde sig polisen och företagarna i Mall of Scandinavia för att agera och har i ett gemensamt projekt lyckats bryta den negativa trenden. På bilden Anders Djurestad, tf lokalpolisområdeschef och Sofia Rundström, centrumchef på Westfield Mall of Scandinavia.
Foto: Beatrice Lundborg

Antalet personrån mot unga eskalerade i Stockholm under 2019. Jämfört med 2018 rånades drygt 1.000 personer under 18 år – vilket är nästan en fördubbling jämfört med 2018. I Solna bestämde sig polisen och företagarna i Westfield Mall of Scandinavia för att agera.

– Vi har lyckats bryta den negativa trenden. Nu gäller det att hålla i, säger Anders Djurestad, tf lokalpolisområdeschef.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.