Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 17:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/inte-for-sent-for-langfardsskridskor-i-stockholm/

STHLM

Inte för sent för långfärdsskridskor i Stockholm

Bild 1 av 5 Vikingarännets generalsekreterare Anders Tysk ger råd. Böjda knän, tyngden över hela fötterna och tryck bakåt utåt gör skridskoåkningen enkel - efter ett tag.
Foto: Fredrik Funck
Bild 2 av 5 Anders Tysk säger att isdubbar som bärs högt upp mot halsen utanpå kläderna och en säkerhetslina som fästs i ryggsäcken är a och o för den som ger sig ut på isarna.
Foto: Fredrik Funck
Bild 3 av 5 DN:s reporter Malin Hansson och långfärdsskridskoexperten Anders Tysk testar isen på en av Stockholms sjöisbanor. Än så länge är isen fortfarande tjock nog att åka på.
Foto: Fredrik Funck
Bild 4 av 5 Säkerheten framför allt. Anders Tysk fäster ispiggar runt reportern Malin Hanssons hals. Högt upp under hakan ska de sitta.
Foto: Fredrik Funck
Bild 5 av 5 DN:s reporter Malin Hansson åker långfärdsskridskor för första gången.
Foto: Fredrik Funck

Våren närmar sig försiktigt men nätterna är fortfarande kalla och på flera av Stockholms sjöar ligger isen tjock. DN:s Malin Hansson ger sig ut på isen för första gången för att testa långfärdsskridskor, och får veta mer om hur man är bäst förberedd för isen.

– Sjöisen ligger ofta kvar länge, men det viktigt att ha koll på säkerheten, säger långfärdsskridskoexperten Anders Tysk.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in