Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-27 09:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/jarvaveckan-slar-besoksrekord/

STHLM

Järvaveckan slår besöksrekord

Bild 1 av 9 Ghada Zerfani har kommit till Järvaveckan för att söka jobb, men vill också veta mer om vad de politiska partierna tycker i olika frågor.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 9
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 9 Arkitekten Dag Cavallius hoppas kunna vidareförmedla användbara kontakter till telekomingenjören Tulasi Rao Chintala. De ses på Öppna dörrens nätverksträff ”Yrkesdörren”, där etablerade och nya svenskar delar med sig av sina yrkesnätverk.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 9 Medborgarvärden och Rinkebyprofilen Mohamed Hagi Farah har varit på Järvaveckan varje år och tycker att årets fokus på jobb är bra. Däremot tycker han att politikertalen borde riktas mer mot människorna som bor i områdena häromkring.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 5 av 9
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 6 av 9 Ghada Zerfani talar med Socialdemokraternas Azad Hassan om vad partiet vill göra för nyanlända som söker jobb.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 7 av 9 Fatmeh Jamshir och dottern Melaak.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 8 av 9 ”Folk är väldigt intresserade”, säger Ulf Hansson (L) om samtalen han haft under veckan.
Foto: Lisa Mattisson
Bild 9 av 9 Järvaveckans grundare Ahmed Abdirahman hoppas att veckan kommer fortsätta varje år. ”Då kommer vi förändra de här områdena långsiktigt”
Foto: Lisa Mattisson

För tredje året i rad har tusentals människor samlats på Spånga idrottsplats under Järvaveckan. Nu står det klart att arrangemanget slår rekord - med nära 53 000 besökare.

– Om vi gör detta varje år kommer vi tillsammans kunna vända utvecklingen i de här områdena, säger grundaren Ahmed Abdirahman.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in