Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 07:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/joel-alme-fann-tryggheten-i-bjorkhagen/

STHLM

Joel Alme fann tryggheten i Björkhagen

Bild 1 av 7 Jesses krog är praktiskt taget fullsatt redan vid halv elva på förmiddagen. Joel Alme har ätit en och annan lunch här.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 7 Favoriterna i godishyllan: colaflaskor och gräddkola.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 3 av 7 Peters park är en av de äldsta parklekarna i söderort. Nu vill kommunen bygga på tomten.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 4 av 7 När kollektivhuset var det tänkt att det skulle rymma människor från alla livets faser, från dagis till pensionärsboende. På senare år har det också rymt flyktingar och en karateklubb.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 5 av 7 En ensam bänk i en helt vanlig park: ”För mig betyder den frihetskänsla. När min dotter somnade på dagen satte jag mig på den bänken och läste”, säger Joel Alme.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 6 av 7 Joel Almes mathjärta bankar just nu för en indier. Det tar en kvart att få maten även på lunchen men så är det gott också, försäkrar han.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 7 av 7 Tillbaka i Björkhagen centrum och Joel Alme ska hem.
Foto: Magnus Hallgren

Turnéaktuella Joel Alme är Björkhagens svar på Håkan Hellström. För STHLM Fredag avslöjar han sina favoritplatser – krogen, godisstället och skogsbrynet med bästa björkarna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in