Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Julklappar finns att hämta – hos SL

Glömde du julklappen på tunnelbanan innan jul? Lugn, flera kvarglömda paket ligger ännu på SL:s hittegodsavdelning. Endast sex paket har hämtats ut.

I november och december fick SL:s hittegodsavdelning in 43 julpaket, som hittats kvarglömda på bussar och tåg. Endast sex av dessa har hittills hämtats ut.

– Saker som vi får in förvaras i tre månader, om det inte är mat eller sådant som börjar lukta – då får vi kasta det, säger Ronnie Johansson, vid SL:s presstjänst.

Efter de tre månaderna skänks sakerna via en organisation till välgörande ändamål. Pengar som människor glömt i kollektivtrafiken gavs senast till Stockholms Stadsmission, en summa på cirka 60 000 kronor.

Men än har inte tre månader passerat för de glömda klapparna.

– Jag hoppas verkligen att någon kommer att hämta dem. Annars kommer de att skänkas till välgörande ändamål – om de inte börjar lukta, säger Ronnie Johansson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.