Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 21:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/jurist-bara-en-brakdel-orkar-polisanmala/

STHLM

Jurist: ”Bara en bråkdel orkar polisanmäla”

”Förtroendet för rättsväsendet är lågt bland unga tjejer, väldigt få orkar ens polisanmäla,” säger Zandra Kanakaris, jurist och generalsekreterare i Stiftelsen 1000Möjligheter.
”Förtroendet för rättsväsendet är lågt bland unga tjejer, väldigt få orkar ens polisanmäla,” säger Zandra Kanakaris, jurist och generalsekreterare i Stiftelsen 1000Möjligheter. Foto: Abraham Engelmark

5 procent av tjejerna i årskurs 9 och 7 procent av tjejerna i gymnasiets år 2 uppgav i årets Stockholmsenkät att de har blivit tvingade till sex. Det är dubbelt så många som 2016 och de högsta siffror som staden uppmätt.

– Bara en bråkdel orkar polisanmäla. Trots den nya så kallade samtyckeslagen är förtroendet för rättsväsendet lågt. Få orkar med den process en anmälan innebär, säger Zandra Kanakaris, jurist och generalsekreterare i Stiftelsen 1.000 Möjligheter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.