Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Justin Bieber har anlänt

Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

De stora förväntningarna på tonårsidolen Justin Biebers ankomst och spelningar i Stockholm fick dramatiska konsekvenser för flera fans. Polis och ambulans var på plats för att säkerställa ordningen och allas hälsa.

– Vi har patruller i pluralis just nu, det har varit singularis en stund, utanför hotellet med anledning av att det ska vara en konsert i Globen. Vi ser till att trafiken flyter och att övriga boende på hotellet kan in och ut, säger presstalespersonen Towe Hägg på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Hon kan inte berätta mer om det tillbud som inträffade i samband med att den kanadensiske superstjärnan Justin Bieber anlände till Grand Hôtel i Stockholm vid 12-tiden på måndagen. I den stora skaran fans som samlats uppstod intensivt tryck när han visade sig – förvisso dold av sin Chanel-märkta balaklava – mellan turnébussen och hotellentrén.

Polisens uppgifter till Aftonbladet gör gällande att ambulans på plats måste ta hand om åtminstone en flicka som föll ihop av det hårda trycket mot stängslet. Tidigare hade två andra kollapsat av en kombination av tryck och lång tid utan mat eller dryck.

DN:s Mathilda Svensson och Jonas Lindkvist är på plats och uppskattar antalet förväntansfulla personer utanför Grand Hôtel till någonstans mellan 500 och 1.000. Polisen måste sätta upp mer kravallstaket på eftermiddagen eftersom avspärrningstejp inte biter på de närvarande. ”Hysteriskt” är ett slitet begrepp i sammanhanget, men ändå träffande.

– Han har inte kommit ut och visat sig än, men det är falskt larm ungefär en gång i minuten. Någon börjar skrika, någon annan tror då att Justin Bieber kommit ut på balkongen och skriket sprids, men så är det inte han, säger Mathilda Svensson innan ännu ett belieber-vrål dränker hennes röst.

Falskt alarm igen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.