Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Känd fotograf dog i Stockholmsbrand

Branden på Sveavägen i Stockholm på söndagen kostade den världsberömda finländska fotografen Claire Aho livet. Det rapporterar finländska Yle.

Claire Aho var den enda som omkom i den våldsamma branden som skadade åtta personer.

Hon var född i Helsingfors, men flyttade till Stockholm på 1970-talet. Hon hörde till pionjärerna inom färgfotografering, filmande och tv-verksamhet – bland annat var hon enda kvinnan som fotograferade OS i Helsingfors 1952.

Branden utbröt vid 10-tiden i en fastighet i norra änden av Sveavägen. Två barn fanns bland de nio personer som fick föras till sjukhus. Brandförloppet var enligt ledningsoperatör vid Stockholms brandförsvar ”explosionsartat”, då det finns mycket eldfängt material i den gamla fastigheten.

Claire Aho blev 90 år gammal.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.