Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-07 19:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/karolinska-fortsatter-betala-usa-bolag-trots-kritik/

STHLM

Karolinska fortsätter betala USA-bolag trots kritik

Bild 1 av 3 Avtalet mellan Karolinska universitetssjukhuset och ICHOM har undertecknats av produktionsdirektör Andreas Ringman Uggla, som har ett förflutet i BCG.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 3 ”Det är viktigt att kunna jämföra oss med andra sjukhus och stora vårdgivare. Det är anledningen till att vi ingått ett strategiskt partnerskap”, säger Karolinskas sjukhusdirektör Melvin Samsom.
Foto: Fredrik Funck
Bild 3 av 3 ”ICHOM är det bästa jag har gjort. Vi måste mäta vårdens resultat utifrån hur bra det går för patienten, och det är fantastiskt om svensk kvalitetsregistertradition kan bidra med det så att all data redovisas öppet”, säger Martin Ingvar, professor på Karolinska institutet och en av ICHOM.s grundare.
Foto: Nicklas Thegerström

Trots löften fortsätter Karolinska universitetssjukhuset sitt samarbete med Boston Consulting group, nu genom det amerikanska bolaget ICHOM. Karolinska betalar en miljon kronor om året och levererar vårdresultat och expertis till bolaget. Landstinget har slutat betala forskningsstöd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.