Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-26 00:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/karolinska-fortsatter-betala-usa-bolag-trots-kritik/

STHLM

Karolinska fortsätter betala USA-bolag trots kritik

Bild 1 av 3 Avtalet mellan Karolinska universitetssjukhuset och ICHOM har undertecknats av produktionsdirektör Andreas Ringman Uggla, som har ett förflutet i BCG.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 3 ”Det är viktigt att kunna jämföra oss med andra sjukhus och stora vårdgivare. Det är anledningen till att vi ingått ett strategiskt partnerskap”, säger Karolinskas sjukhusdirektör Melvin Samsom.
Foto: Fredrik Funck
Bild 3 av 3 ”ICHOM är det bästa jag har gjort. Vi måste mäta vårdens resultat utifrån hur bra det går för patienten, och det är fantastiskt om svensk kvalitetsregistertradition kan bidra med det så att all data redovisas öppet”, säger Martin Ingvar, professor på Karolinska institutet och en av ICHOM.s grundare.
Foto: Nicklas Thegerström

Trots löften fortsätter Karolinska universitetssjukhuset sitt samarbete med Boston Consulting group, nu genom det amerikanska bolaget ICHOM. Karolinska betalar en miljon kronor om året och levererar vårdresultat och expertis till bolaget. Landstinget har slutat betala forskningsstöd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in