Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 02:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/karolinska-skickar-hjartpatienter-for-operation-i-norge/

STHLM

Karolinska skickar hjärtpatienter för operation i Norge

Bild 1 av 2 Nya Karolinska ska upphandla upp till 130 hjärtoperationer i Norge.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 2 ”Vi erbjuder patienterna detta.Sedan får de själva avgöra om det är något de vill”, säger Anders Ahlsson, chef för Tema hjärta-kärl.
Foto: Magnus Hallgren

Kön till hjärtoperationer på Karolinska universitetssjukhuset är så lång att sjukhuset nu börjat skicka patienter till Norge för hjärtoperation. I nuläget väntar 237 patienter på hjärtoperation på Karolinska som är det enda sjukhuset i länet som utför operationerna. Det högteknologiska sjukhuset klarar inte att utföra operationerna i tid på grund av personalbrist.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.