Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-05 13:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/karolinska-snart-mitt-i-andra-vagen-dn-har-foljt-sjukhuschefen-under-upptrappningen/

STHLM

Karolinska snart mitt i andra vågen – DN har följt sjukhuschefen under upptrappningen

Björn Zoëga på helikopterplattan på Nya Karolinska i Solna. Det sjukhuset åstadkom under våren för att klara covid-19, tycker han är fantastiskt. På bara ett par dagar ska sjukhuset nu fördubbla antalet covid-platser, och går över till militär styrning i förstärkningsläge.
Björn Zoëga på helikopterplattan på Nya Karolinska i Solna. Det sjukhuset åstadkom under våren för att klara covid-19, tycker han är fantastiskt. På bara ett par dagar ska sjukhuset nu fördubbla antalet covid-platser, och går över till militär styrning i förstärkningsläge. Foto: Alexander Mahmoud

Inom loppet av några dagar ska Karolinska universitetssjukhuset mer än dubbla antalet covidplatser för att möta det ökade inflödet av svårt sjuka patienter. Samtidigt går hela regionen upp i stabsläge. I stormens öga står Björn Zoëga – islänningen som tog över Karolinska när sjukhuset befann sig i ekonomiskt fritt fall. DN har följt honom under upptrappningen av andra vågen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in