Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-21 17:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/karolinska-sparkar-vardpersonal-men-utokar-sjukhusledningen/

STHLM

Karolinska varslar vårdpersonal – men utökar sjukhusledningen

Läkarföreningen på Karolinska kräver omtag när sjukhuset nu ska omorganiseras - igen. Facket vill att sjukhuset återskapar klinikerna. – Våra medlemmar är trötta och vi tappar kompetens, säger läkarföreningens ordförande Yvonne Dellmark.
Foto: Thomas Karlsson

När Karolinska universitetssjukhusets ekonomiska kris är så akut att sjukhuset varslar vårdpersonal utökas samtidigt sjukhusledningen med ytterligare en direktörstjänst. Detta sker samtidigt med att sjukhuset omorganiseras – igen.

Läkarföreningen varnar för patientsäkerhetsrisker. I ett öppet brev kräver de omtag för omorganisationen som de befarar kommer att förvärra sjukhusets problem.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.