Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-20 18:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/karolinskas-nya-direktor-oppnar-for-forandringar/

STHLM

Karolinskas nya direktör öppnar för förändringar

Björn Zoëga efterträder Melvin Samsom på posten som sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Alexander Mahmoud

Nu står det klart vem som tar över som ny sjukhusdirektör för Karolinska: Björn Zoëga, som rekryteras från den stora vårdkoncernen GHP.

Han öppnar för stora förändringar i den nya, kritiserade organisationsmodellen.

– Prio ett är hur man gör det bäst för patienten. Om vi behöver backa till den gamla modellen, så gör vi det.

Rätta artikel

Under tisdagen blev det officiellt att Björn Zoëga har utsetts av regionstyrelsen till ny sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset. Han efterträder Melvin Samsom, som avgick i höstas, kort efter att DN avslöjat att han anlitat bekanta för dyra konsultuppdrag. Tillförordnad direktör har varit Annika Tibell.

Zoëga fick frågan för sex veckor sedan. Han beskriver uppdraget som en rolig utmaning.

Björn Zoëga har en bakgrund som specialist inom ortopedisk kirurgi och har tidigare varit chef för Islands universitetssjukhus. Han har haft flera chefspositioner inom ortopedi och ryggkirurgi på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

I dag är han vd för de privata ryggkirurgiklinikerna GHP Spine Center i Stockholm och Göteborg. Inom koncernen GHP Specialty Care är han medicinskt ansvarig.

Dessutom sitter han i styrelsen för bolaget Bariatric and Diabetes Center Ajman AB, som ingår i GHP-koncernen och driver sjukhus i Förenade Arabemiraten. 

GHP-koncernen, som tidigare hette Global Health Partner och omsätter närmare en miljard kronor, byggdes upp av Karolinskas tidigare styrelseordförande Per Båtelson, som blev kortvarig på sin post, då frågor om misstänkt jäv kring ett bolag som han själv var delägare i dök upp. Själv har Björn Zoëga ingen relation till Båtelson, uppger han.

Karolinska har under de senaste åren omgärdats av flera fall där nyckelpersoner har suttit på dubbla stolar. 

– Jäv är inget jag vill utsätta mig själv för att hamna i. Jag kommer att hoppa av alla mina poster inom bolagen innan jag tillträder, säger Björn Zoëga. 

Han berättar att han har följt mediarapporteringen om alla problem som uppdagats, inom olika områden, på Karolinska.

– Det är klart jag läst och hört rykten. Det är något jag nu kommer att titta på inifrån, för att bilda mig en uppfattning om. Det viktigaste är att vi fortsätter att leverera högspecialiserad, bra vård och att vi får ordning på ekonomin. Det kommer att leda till att det blir en attraktiv arbetsplats.

Just ekonomin är nu svårt ansträngd, som DN tidigare berättat. Siffrorna pekar mot ett rekordunderskott på över 800 miljoner kronor för 2018.

Björn Zoëga uppger att det är svårt att säga exakt hur han ska vända utvecklingen.

Jag prioriterar att komma tillrätta med ekonomin och ser det som något vi måste hjälpas åt med, alla på hela sjukhuset.

– Men det är viktigt att göra sig en bild om vad grundproblemen är, och vara lyhörd och öppen. Jag prioriterar att komma tillrätta med ekonomin och ser det som något vi måste hjälpas åt med, alla på hela sjukhuset. 

Omorganisationen av Karolinska som påbörjades 2015 har resulterat i det som kallas ”den nya verksamhetsmodellen” – baserat på ett relativt nyuppfunnet amerikanskt vårdkoncept, värdebaserad vård – som marknadsförts av Boston Consulting Group. Både konceptet, konsultberoendet och den nya organisationsmodellen har kritiserats hårt, framför allt av läkare. 

– Som jag förstått det har läkarkåren upplevt att de inte varit involverade i beslut och diskussioner om modellen – det kommer jag ta tag i relativt fort, för att se: hur kan vi flytta oss från situationen vi är i nu, till något som fungerar och där alla är glada? Där kommer jag även prata med andra yrkeskategorier – exempelvis hur man får fler sjuksköterskor på plats, hur man ska få fler att bli nöjda – att det blir en bra arbetsplats, säger Björn Zoëga.

Kan det bli aktuellt med justeringar i den nya organisationsmodellen?

– Absolut. Vi kommer inte framåt om vi inte håller på med ständiga förbättringar. Det behöver man göra oavsett vad man har för för modell som utgångspunkt. Sedan får vi se om även större förändringar behövs. 

Björn Zoëga blir ny sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset. Foto: Stockholm Spine Center GHP

Kritiska röster har höjts mot att klinikerna, som utgår från läkarnas specialiteter, tagits bort i den nya organisationen, och ersatts av mängder av flöden baserade på diagnoser. Kan Björn Zoëga tänka sig att återinföra klinikerna?

– Jag har bara jobbat i omgivningar där det finns kliniker, och alltså inte varit på ett ställe där man har något annat system. Jag måste utreda både för- och nackdelar med den här organisationen. Prio ett är hur man gör det bäst för patienten. Om vi behöver backa till den gamla modellen, så gör vi det.

I en arbetsmiljöenkät som läkarföreningen lät göra 2017 ville 89 procent av läkarna att klinikerna skulle få vara kvar. 

Läkarföreningens ordförande på Karolinska Yvonne Dellmark är försiktigt positiv till den nyutnämnde sjukhusdirektörens besked angående klinikerna. 

– Det låter lovande. Man behöver återskapa de specialistområden som klinikerna utgjorde för att kunna behålla kompetens och utveckla vården, men vi vill se det hända innan vi jublar, säger hon. 

Björn Zoëga uppger att han har viss erfarenhet av värdebaserad vård, som han inte ser som en ideologi, utan en teori.

– Det är en teori som fungerar till viss del. 

Det positiva är ambitionen att leverera vård som gör att patienten blir bättre, helst på snabbare tid, menar han.

– Att man tänker på värdet för patienten – att det är vad patienten själv värderar mest som man ska gå efter.

Däremot tror han inte på grundidén inom konceptet – att koppla ihop mätning av vårdresultat till ekonomin.

– Det är kanske något som skulle kunna fungera där teorin kommer ifrån, med mycket mer slutna system. Här är det alldeles för komplext. Här, i Skandinavien, trots att vi har mycket patientresultat i olika register, så har jag svårt att se att man kan låta värdebaserad vård-teorin styra ekonomin.

Arbetsmiljön på Karolinska har kritiserats, och många har vittnat om en tystnadskultur där anställda inte vågat vara öppet kritiska. Det är en fråga som bland annat kommit upp kring Macchiarini-skandalen. 

Björn Zoëga säger att om det råder en tystnadskultur så vill han verka för att få bort den.

Det är oerhört viktigt att skapa en bra kommunikation - inte bara från, utan även till mig.

– Det är oerhört viktigt att skapa en bra kommunikation - inte bara från, utan även till mig. Jag tycker inte om tystnadskultur. Jag hoppas verkligen att jag ska få till en öppenhet. Det har alltid varit självklart för mig.

Forskningen på sjukhuset lägger han också stor tyngd vid.

– Man måste få ny kunskap. Jag har själv hållit på med klinisk, patientnära forskning. Det är vårt uppdrag att utveckla vården för patienterna.

Inom GHP har han sex månaders uppsägningstid. Han har inbokade operationer som han måste utföra och kan inte bara sluta på dagen. Ett datum för när han tillträder som Karolinskas högsta chef är ännu inte klart.

Regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp. Foto: Anna Molander

Regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp uttrycker glädje över att Björn Zoëga nu tar över som sjukhusdirektör.

– Det är jätteroligt. Med sin bakgrund och kompetens är det min bedömning att han är rätt man för jobbet. Att han även visat stort intresse för forskning är också jätteviktigt, för vårdens fortsatta utveckling, säger hon.

Vad är hans främsta uppdrag?

– Det är att fullfölja det arbete som är påbörjat inom Karolinska universitetssjukhuset – att leverera en vård av allra bästa kvalitet för patienterna, men även arbetet med att flytta och strukturera om verksamheten.

Har regionen någon åsikt om det fortsatta arbetet med värdebaserad vård och den nya verksamhetsmodellen?

– Jag som regiondirektör har ingen åsikt om det. Det är styrelsens och sjukhusledningens uppgift att utveckla och följa den verksamhet som pågår, och om det behövs, föreslå justeringar, säger Carina Lundberg Uudelepp. 

Beslut togs även av regionstyrelsen under tisdagen om att tillsätta Björn Eriksson som hälso- och sjukvårdsdirektör och chef över hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Björn Eriksson är kardiolog och i dag förvaltningschef för Skånes universitetssjukhus. Tidigare har han varit regiondirektör i Jämtland-Härjedalen, och haft höga chefspositioner på Akademiska universtetssjukhuset i Uppsala och vid Östersunds sjukhus. Han har även varit verksam som läkare vid Karolinska.

Läs mer: Experter: Karolinskas hantering av patientdata kan bryta mot lagen 

Läs mer: Historien om världens dyraste sjukhus – Nya Karolinska