Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Kärrtorpsdomar prövas inte av HD

Högsta domstolen ger inte prövningstillstånd till de tre nazisterna som överklagade sina domar för våldsamt upplopp vid demonstrationen i Kärrtorp.

Två av dem dömdes i lägre instans till sex månaders fängelse, medan en tredje fick ungdomstjänst. I juni fastställde hovrätten tingsrättens dom, domslut som nu alltså står fast även av Högsta domstolen.

Det var den 15 december 2013 som Linje 17 anordnade en antirasistisk demonstration på torget i Kärrtorp. I samband med händelsen greps 28 personer, varav sju blev åtalade. Några av de som greps var medlemmar i Svenska motståndsrörelsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.