Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-18 00:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/katter-kastas-ut-nar-matte-aker-pa-semester/

STHLM

Katter kastas ut när matte åker på semester

Bild 1 av 6 Juli är månaden då man märker av problemet med hemlösa katter som mest. En del privatpersoner ser kattstall som en plats de kan lämna katten på när de har tröttnat.Kattungen Stjärna (till höger) hittades bakom en vägg i Stockholm. Nu är hon på Kattstallet och socialiserar med de andra katterna och volontärerna. Om några veckor får hon flytta in i ett nytt hem.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 6 Chilla är en av de katter som övergivits av någon som ville åka på semester. ”Du skulle väl inte sätta mormor på en stol och stoppa in lite mat i kylen och säga hej då, vi åker på semester? Man kan inte behandla en levande varelse så”, säger Lotta Hell, ordförande för Kattstallet.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 6 Smirre.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 6 Kiba.Det finns många som vill avliva fullt friska katter. Då händer det att veterinärerna ringer till Kattstallet som då tar in dem i mån av plats för omplacering.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 5 av 6 Sir Väs
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 6 av 6 Lotta Hell.
Foto: Privat

Citykatten är den nya sommarkatten. Stressade storstadsbor åker på semester och kommer på att de inte har tid för katterna och inte hittar kattvakt. Nu larmar katthem om att allt fler katter överges under sommarmånaderna.

– Det är krisartat, säger Kattstallets ord­förande Lotta Hell.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in