Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 02:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kattfnatt-pa-festival-med-klos/

STHLM

Kattfnatt på festival med klös

Bild 1 av 4 Danskaraoke är ett nytt Stockholmsfenomen – precis som kattfilmsfestivaler. På Södra Teatern hyllades internetkatten med både festival och kattnattklubb. Malin Stattin, 34, till vardags både dansare och koreograf, försökte härmdansa till kattfilmer från Disney och musikalen Cats tillsammans med andra katt-wannabies: ”Jag är ingen kattnörd men jag gillar verkligen danskaraoke, det går ju inte att göra rätt!”
Foto: Nicklas Thegerstrom
Bild 2 av 4 Psycho Kittens med Cissi Efraimsson i spetsen var uppklädda till tassarna under sin spelning på kattnattklubben.
Foto: Nicklas Thegerstrom
Bild 3 av 4 Fullsatt till sista plats när Stockholm Internet Cat Video Festival hade premiär. I dag visas en lika utsåld extraföreställning av internetkattdokumentären som turnerat i USA sedan 2012.
Foto: Nicklas Thegerstrom
Bild 4 av 4 ”Det var starkare än jag trodde att se filmerna med andra”, säger Matilda Höök (rött hår) som med Lisa Jonsson och Lisa Carstorp testade kattväggen.
Foto: Nicklas Thegerstrom

Hundratals kattälskare lämnar nu Youtube-garderoben för att titta på skämmiga kattfilmer tillsammans med andra. DN Stockholm tog svans på Stockholms första och ultraheta Internetkattfilmsfestival.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in