Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-20 14:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kd-byt-namn-pa-sofia-t-banestation/

STHLM

KD: ”Byt namn på Sofia t-banestation”

Bild 1 av 7 Matilda Saxne, 40 år, ekonom, Bromma: – Jag är egentligen en cykelmänniska men Folkan tycker jag är ett bra namn. Stationen ligger ju precis vid Folkungagatan.
Foto: Ida Yttergren
Bild 2 av 7 Ellinor Magnusson, 20 år, vårdbiträde, Bagarmossen: – Jag hittar dåligt så jag tycker att den ska ha ett namn så att jag förstår var jag är. Gärna något som kännetecknar platsen.
Foto: Ida Yttergren
Bild 3 av 7 Anders Helldin, 57 år, tapetserare, Södermalm: – Jag tycker att den ska heta Sofia eller Stigbergsparken, som platsen heter. Eller varför inte Ersta sjukhus? Det är nog många som ska dit.
Foto: Ida Yttergren
Bild 4 av 7 Johannes Fagerudd, 24 år, vårdbiträde, Gubbängen: – Jag tycker den ska döpas efter Stigbergsparken som ligger här.
Foto: Ida Yttergren
Bild 5 av 7 Regina Hillstierna, 75 år, pensionär, Södermalm: – Jag bryr mig inte så mycket. Oftast går jag eller får skjuts av mina barn. Jag försöker undvika tunnelbanan.
Foto: Ida Yttergren
Bild 6 av 7 Solle Sellidj, 23 år, produktionsledare, Kungsholmen: – Jag tycker den ska heta Muhammed. Det är ett populärt namn och stationen ligger på Söder som är lite hipster och har hög toleransnivå.
Foto: Ida Yttergren
Bild 7 av 7 Johnny Forsander, 60 år, ventilationstekniker, Dalarö: – Ersta, Erstagatan eller Ersta sjukhus är lämpligare än Sofia.
Foto: Ida Yttergren

Kristdemokraterna vill att stockholmarna ska få vara med och bestämma namnet på Södermalms nya tunnelbanestation. I enkäten här ovan frågar DN: Vad tycker du att den nya stationen ska heta?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in