Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 16:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kd-byt-namn-pa-sofia-t-banestation/

STHLM

KD: ”Byt namn på Sofia t-banestation”

Bild 1 av 7 Matilda Saxne, 40 år, ekonom, Bromma: – Jag är egentligen en cykelmänniska men Folkan tycker jag är ett bra namn. Stationen ligger ju precis vid Folkungagatan.
Foto: Ida Yttergren
Bild 2 av 7 Ellinor Magnusson, 20 år, vårdbiträde, Bagarmossen: – Jag hittar dåligt så jag tycker att den ska ha ett namn så att jag förstår var jag är. Gärna något som kännetecknar platsen.
Foto: Ida Yttergren
Bild 3 av 7 Anders Helldin, 57 år, tapetserare, Södermalm: – Jag tycker att den ska heta Sofia eller Stigbergsparken, som platsen heter. Eller varför inte Ersta sjukhus? Det är nog många som ska dit.
Foto: Ida Yttergren
Bild 4 av 7 Johannes Fagerudd, 24 år, vårdbiträde, Gubbängen: – Jag tycker den ska döpas efter Stigbergsparken som ligger här.
Foto: Ida Yttergren
Bild 5 av 7 Regina Hillstierna, 75 år, pensionär, Södermalm: – Jag bryr mig inte så mycket. Oftast går jag eller får skjuts av mina barn. Jag försöker undvika tunnelbanan.
Foto: Ida Yttergren
Bild 6 av 7 Solle Sellidj, 23 år, produktionsledare, Kungsholmen: – Jag tycker den ska heta Muhammed. Det är ett populärt namn och stationen ligger på Söder som är lite hipster och har hög toleransnivå.
Foto: Ida Yttergren
Bild 7 av 7 Johnny Forsander, 60 år, ventilationstekniker, Dalarö: – Ersta, Erstagatan eller Ersta sjukhus är lämpligare än Sofia.
Foto: Ida Yttergren

Kristdemokraterna vill att stockholmarna ska få vara med och bestämma namnet på Södermalms nya tunnelbanestation. I enkäten här ovan frågar DN: Vad tycker du att den nya stationen ska heta?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in