Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 21:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kinakrogsmysteriet/

STHLM

Kinakrogsmysteriet

Erland Yang, som drivit en rad kinakrogar i Stockholm, var den som uppfann "Tre små rätter" i början av sjutiotalet.
Erland Yang, som drivit en rad kinakrogar i Stockholm, var den som uppfann "Tre små rätter" i början av sjutiotalet. Bild: Fredrik Funck

Det kinesiska köket är en av de främsta i världen. Men på svenska kinakrogar har det smakat lika utslätat sedan 60-talet. Hur kan det komma sig? På stan har kikat bakom menyn av sötsur sås, bambuskott och friterade räkor för att få svar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.