Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Knivattacker mot tältläger i Stockholm

Foto: Anna Silver

Sönderskurna tält, sönderslagna skjul, punkterade däck. Knivbeväpnade angripare har under helgen utfört flera attacker mot läger med EU-migranter i Stockholm. En man togs på bar gärning – men flydde.

Attackerna ägde rum i trakterna kring Högdalen och Hökarängen, två på lördagen och två på söndagen.

Lägren var tomma under lördagen och ingen blev vittne till skadegörelsen.

– De skar sönder sex tält, slog sönder skjul och skar sönder däcken på deras bilar på parkeringen, säger Anna Silver, som driver en insamling för hemlösa EU-migranter och köpt tälten i lägren.

Men under söndagen fanns boende på plats när en attack utfördes.

– Då var en man där och skar sönder tält. Några rumänska män tog honom på bar gärning, men han lyckades springa ifrån dem.

– I och med att de fick tag på mannen kunde man utesluta att det inte var någon av dem själva som gjort det. Det är rasister som är där och skär sönder deras tält och vandaliserar, säger Anna Silver.

Händelserna har nu anmälts till polisen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.