Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Knivrån mot två butiker på kort tid i Stockholm

Två män iklädda collegetröjor med huvor och mörka träningsbyxor knivrånade ett ensamt butiksbiträde i en mini-livs-butik i Hägerstensåsen vid 21-tiden på onsdagskvällen. Bara två timmar senare slog två män med liknande signalement till mot en butik på Södermalm.

Butiksbiträdet i Hägerstensåsen ska ha blivit slagen och hotad. Det är oklart vilka skador som personen fått men denne ska inte ha behövt föras till sjukhus i ambulans. Rånarna ska ha tvingat till sig butikskassan och en mobiltelefon.

Enligt polisen ska anmälaren ha sett de misstänkta komma springande ut ur butiken. De beskrivs som två män som såg ut att vara i 20-25-årsåldern. De ska ha varit klädda i collegetröjor med huvor och mörka träningsbyxor av collegetyp och en av dem var beväpnad med kniv.

Signalementet stämmer relativt väl in med två personer som knappt två timmar senare, alltså strax före klockan 23, slog till mot en kiosk på Ringvägen på Södermalm.

Även här ska det ha varit två män som rånade butiken på kassan och enligt polisen var den ena klädd i grå huvudtröja och mörka träningsbyxor av märket Adidas med vita revärer samt svarta skor med vita skosnören. Den andre ska enligt signalementet också ha haft en huvtröja i mörkgrå färg med vit text och vita skor med svarta skosnören.

I fallet på Ringvägen ska dock båda ha varit beväpnade med kniv. Polisen ville strax efter rånet på Ringvägen varken bekräfta eller utesluta att man kan komma att koppla samman de båda rånen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.