Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 04:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kommunpolisen-lagger-stort-ansvar-pa-foraldrarna-jag-har-sett-hur-barn-koper-sina-foraldrars-tystnad/

STHLM

Kommunpolisen lägger stort ansvar på föräldrarna: ”Jag har sett hur barn köper sina föräldrars tystnad”

2 min 4 sek. "Föräldrar måste ta tillbaka ansvaret för sina barn". Hör Martin Lazar, kommunpolis i Botkyrka, om Brå-rapporten.

Martin Lazar, kommunpolis i Botkyrka, välkomnar Brå:s rapport som visar att personer med invandrarbakgrund oftare är misstänkta för brott. Samtidigt fruktar han dess konsekvenser.

– Det vi redan visste står här, svart på vitt. Det viktigaste nu är att vi vågar se orsakerna och att vi har det tålamod och de resurser som krävs för att göra någonting åt det, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.