Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Kompetensbrist hotar i Stockholm

År 2020 kommer det att finnas för få tekniker, ingenjörer, lärare och omsorgsutbildade i Stockholms län – men för många journalister, ekonomer och socionomer.

Det visar en unik prognos från Länsstyrelsen i Stockholms län.

I Stockholms län kommer det 2020 att saknas 16.000 utbildade inom vård- och omsorg, 15.000 pedagoger i skolan, 15.000 tekniker och ingenjörer och 10.000 utbildade inom handel och administration.

– Prognoserna ger en tydlig bild av den framtida kompetensbristen. Därmed finns det förutsättningar att bättre anpassa utbildningsväsendet till den framtida arbetsmarknadens behov, säger tf landshövding Katarina Kämpe på länsstyrelsens hemsida.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.