Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Fortsatta problem i pendeltågstrafiken – sträckan mot Nynäshamn drabbad

Det är fortsatta problem med pendeltågstrafiken kring Älvsjö på tisdagsmorgonen efter elfelet kvällen före. Då var samtliga linjer kraftigt påverkade, nu är det linje 35 mot Nynäshamn som är mest drabbat. 

Det är fortsatt inställda avgångar och inställda delsträckor på linje 35, i riktning mot Nynäshamn, på tisdagsmorgonen efter det omfattande elfelet på måndagskvällen. 

– Det kommer att bli trängre på tågen och för vissa kommer resorna att ta längre tid, säger Henrik Palmér, presskontakt på SL. 

Enligt SL har man valt att ställa in vissa avgångar och delsträckor för att trafiken ska fungera. 

– Det är svårt att bedöma hur omfattande problemet är. Såsom det framstår så rådet det kontroll, det är inte allmänt stökigt utan man har valt att ställa eller justera för att få fungerande trafik. 

Det var ett elfel vid Älvsjö på måndagskvällen som ställde till med omfattande förseningar i pendeltågstrafiken. 

– Samtliga pendeltågslinjer är drabbade, sade Martina Wiklund, presskommunikatör på SL då. 

Enligt SL:s prognos på måndagskvällen skulle tågen gå som vanligt igen klockan 05.00 på tisdagsmorgonen, men på linje 35 är det alltså fortsatta problem.  

Enligt Martina Wiklund är det en nedriven kontaktledning i Älvsjö som ligger bakom felet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.