Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Kriminella elever sättas i skolakut

Kriminella elever plockas bort ur sina skolklasser och istället sättas i en särskild skolakut. Detta kan bli verklighet i Skärholmen, i södra Stockholm, till hösten.

Det är för att visa att skolan inte tolererar att elever begår grova brott som Skärholmen till hösten planerar att införa en speciell skolakut, där de ska undervisas separat.

- Det här är när vi ser att vi får en gängmentalitet i skolan, där man kvalificerar sig genom att begå olika brott och man går kanske sen och är kung i skolan, det vill vi inte acceptera, säger Annabella Kraft, barn- och ungdomschef i Skärholmen, till Sveriges Radio.

Tanken är att det är skolornas rektorer som ska fatta beslut om vila elever som ska hamna i skolakuten.

Om modellen införs till höstterminen hänger bland annat på om länsstyrelsen beviljar pengar till projektet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.