Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-25 20:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kuddar-fornya-hemmet/

STHLM

Kuddar – förnya hemmet

Bild 1 av 10 Grafikern Jenni Tuominen har gjort mönster för Marimekko sedan 2006. Kuddfodralet ”Kaino” finns både i mustiga färger, som här, eller i grått. 495 kronor, royaldesign.se.
Bild 2 av 10 …och är tryckt på ekologisk bomull. 425 kronor, gyllstad.com.
Bild 3 av 10 Formgivaren Simon Key Bertmans kuddfodral ”RGB” finns i flera färger och är handvävd med fem trådar tillsammans i två nyanser. 795 kronor, nordicdesigncollective.se.
Bild 4 av 10 Ulrika Gyllstad tolkar naturen på sitt alldeles egna och formsäkra sätt. Kuddfodralet ”Myller” finns i flera färger…
Bild 5 av 10 Birgitta Bengtsson Björk formger stilrent för bland andra Klippan yllefabrik och Hemslöjden. Den stickade kudden ”Ringar” kostar 575 kronor hos svenskhemslojd.com.
Bild 6 av 10 ”Ranch square” heter den här getskinnskudden, som fungerar lika fint solitärt som tillsammans med mjuka textilier. Kostar 495 kronor hos wohnzimmer.se.
Foto: KARE Design Fotografie Gabriel Büchelmeier
Bild 7 av 10 Afro Arts textilmönster ”Brooms” har inspirerats av äldre blocktryck och är tryckta med handsnidade träblock. Kuddfodralen finns i flera färger, 275 kronor, afroart.se.
Bild 8 av 10 Sofie Form har väckt uppmärksamhet med sina organiska mönster, som här med kuddfodralet ”Sparkling” tryckt på kraftigt linne. 695 kronor, nordicdesigncollective.se.
Bild 9 av 10 Ikatmönstret syns lite varstans i höst, på mattor, kuddar och andra textilier. Ingrid Renanders kuddfodral är äkta ikatfärgade och finns i flera färger för 389 kronor hos inanna.se. Fakta. Ikat härstammar från det malaysiska ordet för att knyta och är en speciell vävteknik. Mönstren är ofta batik­färgade.
Foto: Mats Persz
Bild 10 av 10 Camilla Lundstens bomullskudde ”Fruit Garden” finns i flera färgställningar och är fylld med 100 procent etiskt garanterad fjäder. 640 kronor hos littlephant.com.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in