Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Kupp mot fotobutik på Kungsholmen

Vid 17-tiden på fredagen utsattes Scandinavian Foto på Norr Mälarstrand för en smash and grab-kupp. Tjuvarna misstänks ha kommit över kameror och objektiv för flera hundra tusen kronor. Rånarna kunde gripas efter en halvtimma.

Det var strax före klockan 17 som en svart SUV parkerades utanför fotobutiken och minst två maskerade personer rusade in och började slå sönder glasmontrar och sedan plocka på sig kameror och objektiv.

Ett ögonvittne som DN talat med säger att det kan röra sig om kameror för omkring en kvarts miljon kronor, troligen mer.

– Sedan sprang de ut på gatan och hoppade in i skåpbilen som körde från platsen. Nu ligger det objektiv och annat som tjuvarna tappat på gatan utanför. Personalen är chockad.

Polisen kunde gripa rånarna efter cirka en halvtimma sedan vittnen sett dem försvinna i riktning mot Lindhagensplan.

– De kunde gripas i Årsta sedan en av våra patruller fått syn på dem. Gripandet kunde ske efter mindre än tolv minuter, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.

Enligt Eva Nilsson hade rånarna något som av personalen uppfattade som ett handeldvapen i handen under rånet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.