Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 11:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kvinna-begard-haktad-i-insats-torsk/

STHLM

Kvinna begärd häktad i Insats torsk

En kvinna har gripits misstänkt för inblandning i en lägenhetsbordell på Östermalm. Nu har hon begärts häktad misstänkt för grovt koppleri och människohandel. 

Sedan tidigare sitter två män från Rumänien häktade misstänkta för grovt koppleri och människohandel i samband med polisens tillslag mot en adress på Grevgatan i maj. I fastigheten misstänker polisens utredare att det har förekommit prostitution. 

De två männen greps den 22 maj när de ska ha varit på väg mot Skavsta flygplats. 

Nu har ytterligare en person gripits: en kvinna i 25-årsåldern. Även hon är medborgare i Rumänien, enligt åklagare Paulina Brandberg. 

– Det är samma misstankar som för de andra. Det gäller grovt koppleri och människohandel, säger hon. 

Häktningsframställan kom in till tingsrätten på söndagen. 

Finns det fler misstänkta i ärendet som kan komma att häktas framöver?

– Om det finns några fler misstänkta kan jag inte gå in på. Men jag kan säga att det inte finns några fler frihetsberövade i nuläget, säger Paulina Brandberg.

Insats torsk, som avslutades i maj, genomfördes i samverkan mellan Norrmalmspolisen och polisens Nationella operativa avdelning, Noa.

Läs mer: Polisen: Sexköpare kommer från alla bakgrunder