Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-16 20:04 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kvinna-begars-haktad-for-bordellverksamhet/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Kvinna häktas för bordellverksamhet

En 45-årig kvinna häktas misstänkt för grovt koppleri. 

Genom anställda ska hon ha tillhandahållit sexuella tjänster mot betalning på två massagesalonger i Uppsala och i Järfälla.

Sedan i tisdags har den misstänkta kvinnan suttit anhållen. Hon greps i samband med tillslag på flera platser.

Kvinnan som nu är häktad misstänks för att genom flera anställda ha sålt sexuella tjänster i två lokaler i Uppsala och i Järfälla. 

Läs mer: Misstänkt sexhandel på ett 40-tal thaisalonger

Polisen har under längre tid haft spaning på lokalerna där kvinnan bedrev verksamheten. Vid tillslagen deltog även personal från Skatteverket.

– Fallet har varit aktuellt hos mig i något år, men intensifierats under hösten, säger Tomas Eriksson, kammaråklagare vid Åklagarkammaren i Uppsala, som varit förundersökningsledare.

I nuläget är det endast kvinnan som är frihetsberövad. 

– Men självklart finns det folk som kan misstänkas ha köpt sexuella tjänster, så det är nog så att fler kommer att höra från polisen, säger Tomas Eriksson.

Läs mer: Sexhandel och skattefusk på vanliga massagesalonger 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.