Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kvinna-domd-i-fall-med-ingjuten-kvinna-efterlyst-for-att-inte-ha-kommit-till-anstalten/

STHLM

Kvinna dömd i fall med ingjuten kvinna – efterlyst

Den 33-åriga kvinnan dömdes till fängelse efter att ha hjälpt till att gjuta in en kvinna i ett betongblock i Upplands Väsby.

Nu är hon efterlyst för att inte ha inställt sig på anstalten.

”NN har inte inställt sig för verkställighet”, står det i efterlysningen.

Rätta artikel

I november 2015 försvann en 29-årig kvinna från Upplands Väsby. Tre månader senare hittades hennes kropp ingjuten i ett betongblock. 

En nu 33-årig kvinna dömdes i fjol till ett års fängelse för medhjälp till brott mot griftefriden. Hon skulle ha inställt sig på anstalten Färingsö men har inte påträffats, skriver nyhetsbyrån Siren.

”NN har inte utkvitterat beslut om inställelse i anstalten Färingsö. NN har inte inställt sig för verkställighet varför hon eftersökts såsom begärd förpassad, ej anträffad”, skriver Kriminalvården i en efterlysning den 6 maj.

Kriminalvården bekräftade på onsdagen för nyhetsbyrån Siren att efterlysningen fortfarande gäller. Kvinnan har eftersökts av polis, utan resultat. 

I fallet dömdes även kvinnans dåvarande pojkvän för brott mot griftefriden till ett år och åtta månaders fängelse. 

Av domen framgår att det inte gått att bevisa hur den 29-åriga kvinnan dog. Hon ska ha haft en relation med mannen, vilket kan ha lett till svartsjuka.

De båda dömda har nekat till brott. Mannen och kvinnan har även sökt ersättning från staten för att ha suttit häktade för mord respektive skyddande av brottsling, misstankar som sedan lagts ned. Justitiekanslern väntas ta beslut inom kort.