Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 21:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kvinna-och-barn-hittades-doda-vid-flatenbadet-utredning-laggs-ner/

STHLM

Kvinna och barn hittades döda vid Flatenbadet – utredning läggs ner

I mitten av januari hittades en kvinna och ett barn döda i en bil på Flatenbadets parkering – och polisen utredde ärendet som misstänkt mord. Nu lägger åklagaren ner förundersökningen. 

Rätta artikel

Strax före klockan 12 på fredagen den 18 januari hittades två döda personer i en bil på parkeringen till Flatenbadet i sydöstra Stockholm. Polisen uppgav tidigt att omständigheterna kring ärendet var oklara och inledde en förundersökning om mord alternativt dråp. 

Enligt polisen rörde det sig om en kvinna och ett barn som hittades i en hyrd skåpbil. Det stod då också klart att de två döda sedan tidigare hade anmälts försvunna

Ingen person kunde dock gripas misstänkt för något brott, och i februari hade ett flertal förhör genomförts men ingen var då misstänkt i ärendet

Nu lägger åklagaren Anna Remse ner förundersökningen om mord, vilket Mitt i var först med att uppmärksamma. 

– Det rör sig om två personer som har anträffats döda. I det ena fallet är förundersökningen nerlagd eftersom det ej finns skäl att misstänka att något brott har begåtts. I det andra fallet så går det ej att lagföra för att den personen som är misstänkt är avliden, säger Anna Remse till DN. 

På en fråga från Mitt i om varför beslutet har tagit lång tid svarar åklagaren: 

– Det är en sedvanlig utredning och vi gör noggranna analyser av obduktioner och beslag. Den här typen av utredningar tar lite tid, det är inget konstigt med det.