Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 11:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/kvinna-overfallen-och-valdtagen-i-marsta/

STHLM

Kvinna överfallen och våldtagen i Märsta

En kvinna våldtogs och misshandlades av en okänd man i ett skogsområde i Märsta under natten till torsdag. Ingen person är ännu gripen för händelsen.

Larmet kom vid 04-tiden under torsdagen. Enligt polisen uppger kvinnan att hon blivit våldtagen och misshandlad av en okänd man i ett skogsområde i Märsta utanför Stockholm.

– Det ser ut att vara vid ett friluftsområde. Det pågår fortfarande en teknisk undersökning på den misstänkta brottsplatsen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Kvinnan ska ha umgåtts med vänner under kvällen, men varit ensam under tiden brottet begicks. Hon fördes till sjukhus med ambulans.

– Det ska ha varit vänner med henne, men inte vid tillfället. Det är lite oklart. Vi försöker få en bild av vad som hänt, säger Mats Eriksson.

Polis kommer under dagen genomföra förhör med kvinnan, personer i hennes närhet och eventuella vittnen som kan berätta mer om händelsen.

En förundersökning rubricerad våldtäkt är inledd, men ingen gärningsman är gripen.

– Hon ha uppgivit signalement, sen får en utredare senare avgöra vad de vill gå ut med för information, säger Mats Eriksson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt