Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 12:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/lagenhetsbrand-i-tumba-man-hoppade-fran-femte-vaningen/

STHLM

Lägenhetsbrand i Tumba – man hoppade från femte våningen

En man har förts till sjukhus sedan han hoppat från femte våningen i samband med en lägenhetsbrand i Tumba. Räddningstjänsten uppger för Aftonbladet att det är oklart vilka skador mannen har fått.

Det var vid halv sex-tiden på måndagsmorgonen som räddningstjänsten larmades om att det brann i ett flerfamiljshus i Tumba söder om Stockholm.

Branden bröt ut i en lägenhet på femte våningen i huset. Räddningstjänsten uppger för Aftonbladet att en man ska ha hoppat ut från lägenheten.

– Personen är omhändertagen av sjukvårdspersonal. Det är oklart hur skadad den personen är, men självklart är det ett högt fall, säger Magnus Gärtner, operativ chef vid räddningscentralen på Södertörns brandförsvarsförbund, till tidningen.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden.

Polisen har påbörjat en utredning om grov allmänfarlig vårdslöshet. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras i bostaden.