Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Lämna prylar vid mobil återvinningsstation

Foto: Stockholms stad

Lämna kläder, fika eller bygg om möbler. I Norra Djurgårdsstaden står en ny mobil återvinningsstation uppställd.

Den mobila miljöstationen står på plats under fem dagar. Målet är att få fler stockholmare att återvinna, och att det ska bli enklare i och med att stationen kan komma till närområdet, enligt Stockholms stad.

– Det här är ett nytt koncept, med en pop-up återvinningscentral. Vi vill att den ska underlätta för stockholmaren att lämna in sina grovsopor. I dag får man ju åka bil till platser utanför staden för att lämna dem, säger Katarina Luhr (MP), miljöborgarråd i Stockholms stad.

De vanliga inlämningsstationerna finns, samtidigt som det går att lämna in saker för återbruk - och andra kan komma och plocka med sig det man vill ha. Även en verkstad är installerad för de som vill fixa till trasiga möbler, ett fik för kaffesugna och en elbil som kan köra och hämta saker i närområdet om så behövs.

– Vi ska utvärdera efter de här dagarna, men förhoppningen är att det i framtiden kan finnas en mobil station som kommer till folks närområden, säger Katarina Luhr.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.